Home Uncategorized În stațiunea Fericirii este deschis President****Hotels & Resort. Ai ajuns aici?

În stațiunea Fericirii este deschis President****Hotels & Resort. Ai ajuns aici?

decembrie 8, 2017

Efectele miraculoase ale apei termale din Băile Felix au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri de către dacii liberi, care utilizau apa la îmbăieri, aceștia constatând o îmbunătățire a condiției fizice și a dispariției durerilor articulare.

Există o legendă locală spune că la 250 de ani după domnia lui Ladislau al Ungariei (1077-1095), Marcu din Kalt a înserat în Cronica pictata din Viena tradiția istorica a vizitei Regelui Ladislau al Ungariei prin ținuturile Bihariei în timpul unei vânători, aceasta fiind una dintre cele mai importante surse istorice pentru perioada dinastiei maghiare a Arpadienilor. Astfel, în anul 1095, Regele Ladislau al Ungariei se bucura de izvoarele termale cu efecte miraculoase din Parohia Fortareței Bihor. Mai departe cronica ne spune ca lui Ladislau i-a fost drag locul și, „în viața fiind, a poruncit să fie adus la Oradea Bihorului și acolo să fie îngropat trupul său după moarte”.Sfârșitul celor pământești survine la Zvolen, într-o zi de miercuri, 25 iulie 1095. Însoțitorii regelui s-au grăbit să dea curs poruncii testamentare, pornind cu trupul regelui într-o căruță spre Oradea.Fiind căldură mare și temându-se ca nu cumva „trupul preacuviosului rege sfânt să nu înceapă a se strica”, curtenii hotărăsc schimbarea destinației spre Alba Regală, unde mai erau înmormântate și alte capete încoronate.După un popas, în zori de zi, înainte de a pleca, mare le-a fost mirarea când au văzut că nici căruța, nici trupul regelui nu mai erau acolo. Îl cautară și îl găsiră în drumul care ducea la Oradea: „fără nici un ajutor omenesc, trupul sfânt mergea către Oradea cu căruță cu tot…Văzând marea minune dumnezeiască, laudară pe Domnul”

Izvoarele termale au fost puse în valoare în secolul al XVIII-lea de către călugărul ceh Felix Helcher de la mânăstirea Klosterbruck din Moravia, administrator al mânăstirii din Sânmartin.Între 1711-1721 au fost organizate primele asezăminte pentru tratament, sub numele de „Baia lui Felix”. Felix Helcher a murit în anul 1737, iar în anul 1885 a fost captat un nou izvor, cu o temperatura de 49°C.â

Stațiunea ‘Fericire’, numele tradus din latină, și-a câștigat un renume binemeritat, atât în țară cât și peste hotare, fiind cunoscută și pe piețe externe, prin oaspeții din Germania, Austria, Israel și țările nordice. Principiul terapeutic ‘Sanitas per Aquam’ care înseamnă sănătate prin apă a devenit profesia de credință a tuturor celor care au creat aici bogăția de centre Wellness&SPA, pentru cei care doresc să revină în formă maximă prin îmbinarea unei vacanțe relaxante cu terapii ce revigorează starea generală a corpului și a minții.

Aflată la doar opt kilometri de municipiul Oradea, oaza de hoteluri, pensiuni și zeci de bazine cu apă termo-minerală se întinde într-o zonă cu păduri de fag și de stejar, cu un climat continental moderat de șes și coline, cu veri calde și ierni blânde. Sub influența unor elemente de natură mediteraneană, stațiunea Băile Felix este o destinație potrivită atât pentru vacanță, distracție, relaxare și tratament, cât și pentru evenimente business.

Stațiunea Băile Felix este o stațiune dinamică, cu terase, magazine și un bazar. Serile sunt condimentate cu petreceri cu specific românesc și tradițional, iar, piscinele sunt animate de aquazumba, aquafitness și petreceri cu spumă și Dj, jocuri pentru copii. Pădurea din jurul stațiunii este locul ideal pentru iubitorii de sport și nu numai, dar și ocazii pentru echitație, paintball, mountainbiking, trail running (alergare pe potecă) sau doar o simplă plimbare în natură.

În acestă minunată stațiune s-a deschis, în anul 2012,  primul aquapark al stațiunii, după model occidental. Aquapark-ul de la Felix este comparabil cu cele din Hajduszoboszlo şi Debrecen. Realizat din materiale de bună calitate şi cu atenţie la detalii. În decursul anilor de la deschide al a fost extins de mai multe ori. Ultima dată fiind în vara anului 2017, când s-au deschis încă 3 piscine noi și un poolbar.

President****Hotels & Resort Băile Felix

Aqua President, primul Aquapark din Băile Felix, cuprinde 14 bazine interioare și 7 bazine exterioare cu apa termală. Există bilă generatoare de valuri, 5 saune, saună turcească, saună finlandeză, grotă mediteraneană, VIP area, poolbar, zonă copii, 5 tobogane, terenul de volei, table de șah și alte facilități, oferă condițiile propice petrecerii unei zile active.Este un loc perfect pentru distracție. Există activități pentru copii de toate vârstele.

Pentru adulți aquapark-ul dispune de o parte de spa și centru de masaj. În aquapark se fac multe tipuri de activități printre care concursuri, zile tematice, concerte, aquazumba, spuma party, petreceri pentru copii.

Hotel President ****

Cu o experiență de peste 14 ani, Hotelul President**** vă pune la dispoziție 104 de camere, din care 10 sunt apartamente. 72 de camere si 4 apartamente sunt situate în aripa nouă a complexului finalizată în luna iunie 2011 într-un cadru modern și elegant. 81 dintre camere dispun de balcoane orientate fie spre pădure, fie spre curtea complexului. Complexul President este un cadru perfect atât pentru un concediu cu familia cât și pentru organizarea de conferințe, team-building-uri sau chiar evenimente festive.

Situarea lui la liziera pădurii, la o distanță de 5 minute de agitația stațiunii Băile Felix fac din acesta alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

În curtea Hotelului President dispuneți de trei piscine, una acoperită și două în aer liber. Piscina acoperită dispune de un acoperiș retractabil, care se poate deschide în zilele călduroase. O saună uscată, una umedă și una cu infraroșu se găsește în incinta piscinei acoperite. Un bar și sala de sport sunt în imediata vecinatate.

Una din piscinele exterioare este pentru copii, fiind cu apa de mica adâncime. Toate piscinele din cadrul Hotelului President sunt cu apă termală, oligominerală.

În cadrul complexului există 4 Săli de conferinţă de diverse capacităţi, între 20 şi 350 persoane. La cererea clientului se pot pune la dispoziţie: proiectoare, ecrane de proiecţie, flip chart-uri, sistem de traducere simultană, sistem de sonorizare.Toate sălile sunt dotate cu aer condiţionat şi conexiune la internet. La cerere se pot asigura pauze de cafea.

Sala de sport din cadrul hotelului asigură condițiile necesare să te menții în formă. Este situată în zona piscinei acoperite, cu priveliște către pădurea Felix și dispune de aparate profesionale Technogym.

În timpul sejurului dumneavoastră la Hotel President, vă putem oferi mai multe modalități de a va petrece timpul într-un mod cât mai plăcut.

Jogging, trecking

Situată exact în spatele hotelului este pădurea Felix, ce se întinte pe câteva zeci de hectare, brăzdată de alei pe care vă veți putea plimba sau practica trekking-ul. Aleea Sărutului, amenajată de către noi prin pădure, face legătura între Hotel President și centrul Stațiunii Băile Felix, aflat la doar 900 metri depărtare. Pădurea găzduieste și o pistă de zgură pentru jogging, aceeași pistă pe care s-au antrenat mari atleți români, cea mai cunoscută fiind Gabi Szabo. Pădurea reprezintă și locul ideal unde se pot organiza activități recreative gen paint-ball.

Golf

Iubitorii golf-ului pot fi încântați, în apropierea hotelului, în locația unui partener, se poate practica acest sport, începătorii pot lua lecții de la profesor, cu echipament propriu sau închiriat. Asigurăm transfer la terenul de golf, iar clienții Hotelului President beneficiază de tarife preferențiale în cadrul complexului.

Tenis, fotbal

În cadrul Complexului President dispunem de două terenuri de zgură și două de fotbal pe iarbă sintetică. Accesul este gratuit pentru clienții hotelului, dispunând de echipamente sportive la recepție. La cerere, asigurăm instructor de tenis.

Echitație

Vă oferim ocazia de a vă bucura de plimbări călare, în cadru natural, pe cai antrenați special pentru acest lucru. Deasemenea, plimbări cu căruța sau cu caleașca se pot organiza la cerere.

Team building

La cerere putem organiza diferite activități recreative specifice team-building-urilor, petrecerilor tematice ori pentru diferite segmente de vârstă, în apropierea hotelului. Amintim între acestea: tiroliana, plimbare cu ATV-urile, paintball, zorbing, tură de trekking în zona Betfia, speologie în Avenul Betfia.

Restaurant

Vă așteptăm cu o listă bogată de preparate tradiționale și internaționale servite cu profesionalism de ospătarii noștri! Cadrul retras și intim al Restaurantului President, precum și grădina acestuia fac din această locație cadrul perfect pentru organizarea evenimentului visat!Situat în Hotelul President, oferă o atmosferă plăcută pentru a lua micul dejun, prânzul și cina. Dispune de o terasă acoperită, folosită vara, cu o capacitate de 200 de locuri. Forma terasei permite organizarea de petreceri private de până la 40 de persoane, în condiții de intimitate.

Taverna Boierului

O construcție aparte, situată în curtea hotelului, cu capacitate de până la 60 de locuri, a fost inaugurată în 2013. Construcția din lemn și sticlă, cu suprafețe vitrate mari, oferă un cadru intim de petrecere a unor evenimente speciale. Ideală pentru organizarea de botezuri, majorate sau onomastici, fiind total separate de restul clienților. Dispune de o bucătărie open-space, care face ca atmosfera să fie și mai caldă și familiară. Taverna Boierului poate fi ușor configurată pentru lansări de produse, expoziții de artă sau conferințe.

Pistă de minigolf

Situată la umbra stejarilor din curtea Hotelului, pista de mini-golf oferă posibilitatea unei odihne active.

Balta de pescuit naturală

Balta de pescuit naturală din curtea hotelului adăpostește trofee ce așteaptă să fie capturate. Încurajăm pescuitul sportiv, astfel doar o captură poate fi păstrată. Oferim pregătirea capturii în mod gratuit la bucătăria hotelului.

 

Tratament

Cei şapte medici care deservesc centrul de sănătate pot trata până la 100 de pacienţi pe zi. Oferta de tratament a complexului este completată de unicul cabinet autorizat al Institutului Ana Aslan Bucureşti, unde se fac tratamente anti-îmbătrânire după metoda deja consacrată. ”

Centrul de Sănatate President este condus de Dr. Moraru Gheorghe, reputat medic specialist în recuperare medicală , medicină fizică și balneologie, cu o vechime de peste 35 de ani în domeniu. Dr Moraru a fost medic coordinator al Spitalului Clinic de Recuperare Felix, fiind decorat cu ordinal “Meritul sanitar” în gradul de cavaler. Echipa condusă de dânsul în cadrul Centrului de Sănatate President este compusă din profesioniști în domeniul recuperării medicale.

Se poate opta chiar și pentru Terapie laser antifumat. Un partener www.facilitas.net, vă ajuta să scăpați într-un mod cât mai ușor și pentru totdeauna de fumat, utilizând o terapie prin laser., pentru Tratamentul anti-agingAna Aslan” Durata: 7 – 14 zile.Se efectuează după metoda originală şi unică „Dr.Ana Aslan”. Este personalizată şi individualizată, în funcţie de vârstă, patologie asociată şi alte particularităţi ale pacientului, Tratamentul de estetică facială – Durata: 5 zile

Vă mai punem la dispoziție băi de plante (flori de fân, lavandă, crușin) cu efect sedativ și antistres. Deasemenea puteți beneficia de duș subacval cu extract de sare.Aplicarea nămolului se face fie sub formă de baie cu nămol, fie oncțiune (ungere) pe zonele afectate.Toate procedurile au la bază apa termală.

Felicitări! Ai ajuns la final articolului. Asta da! Însemnă că esti dornic sa mergi la President. Ai ajuns la acest complex până acum? Dacă încă nu ai reușit s-au ai făcut-o și îți dorești să revii, noi ajutăm.  Îți dăm 50% reducere la complexul President **** Hotels &Resort din Băile Felix.

VEZI ÎN CE CONSTĂ PACHETUL AICI !!!!

 

 

You may also like

Leave a Comment

indexsy