Home Uncategorized O PIETRICICĂ POATE FI UN DIAMANT VALOROS

O PIETRICICĂ POATE FI UN DIAMANT VALOROS

decembrie 22, 2017

Suntem pe ultima sută de metri. Iarna este aici și sărbătorile ne bat la ușa.
Este cea mai frumoasă perioadă din an. Momentul în care ne liniștim, uităm de grijile cotidiene, ne adunăm cu familia și petrecem momente de calitate alături de ei.
O să vă spun o poveste care o să vă facă să realizați cât de importante sunt aceste momente.

Se spune că cineva se plimba pe plajă într-o noapte cu lună plină în timp ce se gândea: “Dacă aş avea o maşină, aş fi fericit… Dacă aş avea o casă, aş fi fericit… Dacă aş avea un job perfect, aş fi fericit… Dacă aş avea o pereche perfectă, aş fi fericit…”
La un moment dat se loveşte de o punguţă plină cu pietre şi începe să le arunce în mare una câte una. La fiecare zice: “Aş fi fericit dacă…”. Aşa a făcut până în momentul în care i-a rămas o singură piatră în punguţa, pe care a şi păstrat-o. Ajungând acasă şi-a dat seama că aceea pietricică era un diamant valoros.
Vă daţi seama câte diamante a azvârlit în mare fără să se oprească şi să aprecieze? Câţi dintre noi trecem aruncând comori preţioase, în timp ce aşteptăm ceea ce credem că e perfect? De câte ori nu visam şi dorim ceea ce nu avem, în loc să apreciem ceea ce este lângă noi. Uitaţi-vă în jurul vostru şi, dacă vă veţi opri să analizaţi, vă veţi da seama cât de norocoşi sunteţi…
Fericirea e foarte aproape de voi şi nu i-aţi dat ocazia să o demonstreze. Observaţi pietricica… poate fi un diamant valoros. Fiecare zi e un diamant preţios, valoros şi de neînlocuit. Depinde de voi dacă veţi profita de el sau îl veţi arunca în marea uitării şi nu îl veţi mai recupera niciodată.
E momentul să ne bucurăm de lucrurile mărunte care fac partea din viața noastră, să fim recunoscători pentru ce avem și să apreciem sincer persoanele care sunt în viața noastră.
Vă dorim Sărbători Fericite! În anul 2018 să păstrați acestă lecție aproape de sufletul vostru și să atingeți tot ceea ce vă propuneți! La multi ani!

 

You may also like

Leave a Comment

indexsy