Home Uncategorized Piscină- 6 motive ca să mergi si cum te ajută

Piscină- 6 motive ca să mergi si cum te ajută

septembrie 19, 2018
Cum te ajută mersul la piscină

Tu când ai fost ultima dată la o piscină?

În acest articol o să afli din ce motiv este bine să mergi, cât de des să o faci și cum o să te simți după o să mergi la piscină.

Pentru că ne pasă de tine, noi îți recomandăm să citești tot articolul.  Îți recomandăm asta deoarece o să descoperi lucruri noi și interesante.

Știai că?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că, astăzi, datorită stresului zilnic, în lume, peste 450 de milioane de oameni sunt afectati de depresie. Din acest total, peste 121 de milioane de oameni trăiesc forme severe de depresie. Peste 10% din populatia planetei suferă în prezent de depresie.

Toate aceste probleme au devenit mult mai ușor de tratat datorită noilor descoperiri făcute de specialiștii belgieni. Aceștia susțin că aceste stări anxios-depresive pot fi tratate și pe altă cale decât cea farmaceutică, cea mai bună metodă fiind tratamentul cu ajutorul înotului. De altfel, încă din antichitate, sunt cunoscute beneficiile sportului prin apă.

Pe lângă acest beneficiu noi îți mai oferim încă 6 motive pentru ca mersul la piscină să devine un nou obicei al tău.

  1. Stare generală de bine

Datorită stimulării întregii musculaturi a corpului, oganismul eliberează endorfine, oferindu-ți o stare de bine. Înotul te poate ajuta să arăți mai tânăr, deoarece îți îmbunătățește starea de spirit care ajută la scăderea stresului oxidativ din corp iar acesta o să funcționeze normal fără să încetinească.

  1. Relaxare

Majoritatea aquapark-urilor  și spa-urilor sunt dotate și cu jacuzi-uri, paturi cu hidromasaj, diverse jocuri de apă. Ulilizând aceste servicii musculatura corpului se relaxează și te simți încărcat pozitiv.

  1. Distracția din piscină

Mersul la piscină este și o metodă de socializare cu prietenii tăi care te însoțesc. Aici poți să faci adevărate competiții, poți să îți dai frâu liber imaginației, iar problemele și grijile se lasă la ușa de intrare.

Poți să te simți liber și chiar să te “prostești”… cu atât mai mult dacă familie ta este formată și din copii. Ei apreciază cel mai mult un râs sincer și copios.

În plus, multe aquapark-uri din țară au făcut programe speciale pentru divertisment la piscină (concursuri, spuma party, aqua zumba , dj, concerte, animatoare, etc), totul pentru ca tu să rămâi cu amintiri frumoase după acestă experiență.

  1. Sănătatea se obține la piscină

Termenul de SPA este întâlnit des în ziua de astăzi.  Puține persoane știu că este prescurtarea expresiei  Sănătate prin  apă. Stresul, anxietatea și depresia sunt niște probleme pe care nu ar trebui să le ignori niciodată. Doctorii au descoperit că înotul îți poate schimba starea de spirit și tratează anumite probleme psihologice.

Dacă stilul tău de viață este unul sedentar și mersul la sală este un coșmar, încearcă să te distrezi mergând la înot. Acest exercițiu te va proteja de orice boală cardiovasculară. Multe studii au arătat că înotul e unul dintre cele mai bune exerciții pentru a avea o inimă sănătoasă.

  1. Slăbește și tonifiază

O ora de înot moderat topește 500 de calorii. Mișcările ating toate obiectivele unui antrenament:  îți sculptează spatele, îți tonifiază brațele și asta fără să ridici nici o greutate. Să nu mai vorbim de coapse și cum se tonifiază în timp ce înoți.  Mișcările repetate ale picioarelor, mâinilor, pieptului, capului, abdomenului și a gâtului te ajută la formarea unei mase musculare puternice.

O echipă de doctori din Coreea a realizat un studiu pe copiii obezi și au descoperit că înotul sau alte activități acvatice au ajutat la pierderea considerabilă în greutate.

  1. Oferă un somn odihnitor

După câteva ore petrecute la piscină, seara o să simți că somnul va veni mult mai repede. Calitatea lui va fi mult îmbunătățită. Dacă esti convins că dorești să mergi la o piscină și încă nu ști unde noi îți recomandăm să încerci Stațiunea Băile Felix.

Aici găsești activități pentru întreaga familie. Chiar la lizierea pădurii este deschis cel mai are aquaparc din Băile Felix, Aqua President. Aici găsești multe tipuri de piscine acoperite și exterioare. Sunt tobogane, saune, jacuzii și un Hotel de 4 stele. Acest lucrul se aplică în caz că te decizi să rămâi câteva zile ca să prelungești distracția.

Intră aici  goo.gl/A8n2sb  pentru mai multe detalii și pentru a avea și 50% reducere.

Poți să vezi și 5 aquapark-uri în care să mergi aici.

Cu drag,

Echipa Cuponas.

You may also like

Leave a Comment

indexsy